Schijfsnelheidstest (lezen/schrijven): HDD, SSD-prestaties in Linux

In dit artikel leert u hoe u een invoer- / uitvoerprestatie van een bestandssysteem kunt meten op apparaten zoals HDD, SSD, USB Flash Drive enz.

Ik zal laten zien hoe je de lees- / schrijfsnelheid van een schijf vanaf de Linux-opdrachtregel kunt testen met behulp van een opdracht.dd

Ik zal ook laten zien hoe u het hulpprogramma installeert en gebruikt voor het meten van de leessnelheid van een schijf op Linux Mint, Ubuntu, Debian, CentOS, RHEL.hdparm

Om de nauwkeurige lees- / schrijfsnelheid te krijgen, moet u de onderstaande tests meerdere keren herhalen (meestal 3-5) en het gemiddelde resultaat nemen.

Alle Dedicated servers en Virtual Server Streamkeuze bevatten het beste merk en krachtige harde schijven.

dd: TEST Disk SCHRIJFSNELHEID

Voer de volgende opdracht uit om de SCHRIJFsnelheid van een schijf te testen:

$ sync; dd if=/dev/zero of=tempfile bs=1M count=1024; sync
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB) copied, 3.28696 s, 327 MB/s

dd: TEST Disk LEESSNELHEID

Het bestand , dat zojuist is gemaakt door de vorige opdracht, is in de cache opgeslagen in een buffer en de leessnelheid is veel hoger dan de echte leessnelheid rechtstreeks vanaf de schijf.tempfile

Om de echte snelheid te krijgen, moeten we de cache wissen.

Voer de volgende opdracht uit om de LEESsnelheid van buffer te achterhalen:

$ dd if=tempfile of=/dev/null bs=1M count=1024
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB) copied, 0.159273 s, 6.7 GB/s

Wis de cache en meet nauwkeurig de echte LEESsnelheid rechtstreeks vanaf de schijf:

$ sudo /sbin/sysctl -w vm.drop_caches=3
vm.drop_caches = 3
$ dd if=tempfile of=/dev/null bs=1M count=1024
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB) copied, 2.27431 s, 472 MB/s

dd: TEST lees- / schrijfsnelheid van een externe schijf

Om de prestaties van een externe harde schijf, SSD, USB-flashdrive of een ander verwijderbaar apparaat of extern bestandssysteem te controleren, opent u eenvoudig het koppelpunt en herhaalt u de bovenstaande opdrachten.

Of u kunt vervangen door het pad naar uw bevestigingspunt, bijvoorbeeld:tempfile

$ sync; dd if=/dev/zero of=/media/user/MyUSB/tempfile bs=1M count=1024; sync

hdparm: Test HDD, SSD, USB Flash Drive's Prestaties

hdparm is een Linux-opdrachtregelhulpprogramma waarmee u hardwareparameters van harde schijven kunt instellen en bekijken.

En het kan ook worden gebruikt als een eenvoudige benchmarkingtool waarmee snel de LEESsnelheid van een schijf kan worden achterhaald.

hdparm is beschikbaar vanuit standaard repositories op de meeste Linux-distributies.

Installeer afhankelijk van uw Linux-distributie.hdparm

Alle Dedicated servers en Virtual Server Streamkeuze bevatten het beste merk en krachtige harde schijven.

Op Linux Mint, Ubuntu, Debian:

$ sudo apt-get install hdparm

Op CentOS, RHEL:

$ sudo yum install hdparm

Voer als volgt uit om de LEESsnelheid van een opslagstation te meten:hdparm/dev/sda

$ sudo hdparm -Tt /dev/sda
/dev/sda:
 Timing cached reads:   16924 MB in  2.00 seconds = 8469.95 MB/sec
 Timing buffered disk reads: 1386 MB in  3.00 seconds = 461.50 MB/sec